Bilim Emek ve Özveriyle Yükselen Üniversite

MTÜ ve İl Sanayi – Teknoloji Müdürlüğü İşbirliği Toplantısı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Malatya İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü arasında işbirliği toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda MTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat ALADAĞ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün KUTLUSOY ve MTÜ Dekan, Dekan yardımcıları ve Akademisyen hocalarımız yer aldı. Verimli bir şekilde gerçekleştirilen toplantıda il özelinde kalkınmaya destek, istihdamın artırılması ve katma değerli ürünlerin yerel kabiliyetlerle üretilmesi başlıkları ile ilgili görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde yerel endüstri kapasitesinin çıkarılarak küçük ölçekli üreticilerin büyük ölçekli üreticiye dönüştürülmesi ve sanayici problemlerinin belirlenerek akademik bilgi ile çözümü hususunda ortak projeler geliştirilmesine yönelik konular tartışıldı.

Toplantı sonunda İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Akif GÜLAÇTI yapılan toplantıdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek MTÜ ile yapılacak işbirliğini çok önemli gördüklerini ifade etti.