Bilim Emek ve Özveriyle Yükselen Üniversite

MTÜ ve FKA Proje İşbirliği Toplantısı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) arasında işbirliği toplantısı düzenlendi.

FKA konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Serdar Karaca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aladağ, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Dönmez, fakülte dekan ve dekan yardımcıları, akademik personel ile FKA personeli katıldı.

Toplantıdan önce konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Serdar Karaca, Malatya Turgut Özal Üniversitesinin yeni bir üniversite olmasına rağmen önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Karaca, üniversite olarak Fırat Kalkınma Ajansı ile birlikte başarılı projeler yürüttüklerinin altını çizerek, bundan sonra da birlikte benzeri çalışmalara imza atacaklarını ifade etti.

Ajansın çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu ise Ajansın faaliyet alanında bulunan Malatya ve Elazığ başta olmak üzere bölge illerinin sanayide önemli bir potansiyele sahip olduklarını söyledi.

TTO Koordinatörü Dr. Emrah Dönmez ise bölgedeki başta kamu ve özel sektör olmak üzere endüstri odaklı projelerle katma değeri yüksek ürün geliştirilmesinin çok önemli olduğuna işaret etti.

Konuşmaların ardından katılımcıların proje önerilerin ele alındığı toplantıda, çeşitli disiplinlerdeki akademisyenler ile Malatya ve bölgenin gelişmesine ve yenilikçilik ekosistemine katkı sağlayabilecek, katma değerli üretime geçişini kolaylaştırabilecek proje fikirleri ve ortak çalışma alanları ele alındı.